• Home
  • >
  • Vesti
  • >
  • Brazil obustavio kampanju protiv homofobije

Brazil obustavio kampanju protiv homofobije

Štampaj
27. 05. 2011. | Vesti online
Tagovi: Brazil homofobija aktivizam politički Vesti online 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

Brazil 

Predsednica Brazila Dilma Rusef obustavila je kampanju protiv homofobije u toj zemlji, čiji je početak u školama bio planiran za ovu godinu, pošto smatra da pripremljeni video materijali i brošure nisu pogodni za decu.

Sekratar predsedništva Žilberto Karvaljo sastao se sa parlamentarcima koji zastupaju različite verske grupe i koji su se usprotivili kampanji i saopštio da je Rusefova odlučila da odloži program, prenela je agencija AP.
 
On nije precizirao prirodu materijala, koji je predsednica smatrala neodgovarajućim, a koji je trebalo da bude distribuiran deci različitih godina širom Brazila.
 
"Vlada ostaje pri jasnom stavu da je protiv bilo kakve vrste homofobije. Veoma je važno da materijal, da bi bio produktivan i postigao cilj, bude rezultat širokih konsultacija sa društvom, da ne izaziva ove vrste kontroverzi", rekao je Karvaljo.
 
Organizacija za zaštitu ljudskih prava "Grupo Gay de Bahia" prethodno je saopštila da je 260 gejeva, lezbejki, biseksualaca i tranšeksualaca ubijeno u Brazilu prošle godine.

Glasaj: 12345 1
Komentari (0)
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet