Di Natale bira ćutanje

Štampaj
03. 05. 2012. | Sportske.net
Tagovi: Italija sport fudbal coming out Sportske.net 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

Di Natale

Tokom prethodne nedelje Ćezare Prandeli pozvao je sve fudbalere u Italiji da slobodno u javnosti obelodane svoja homoseksualna opredeljenja. Napadač Udinezea ne veruje da je to pravo rešenje i sumnja da će pitanje nipodaštavanja gej populacije ikada biti prevaziđeno u italijanskom fudbalu.

Iako je veliki poštovalac dela Ćezara Prandelija, Antonio Di Natale ne slaže se sa njegovim poslednjim predlogom prema kome bi gej fudbačeri trebalo javno to da istaknu i da se ne boje posledica.

"Sa profesionalnog aspekta divim se Prandeliju ali se ne slažem sa njegovim shvatanjem po pitanju homoseksualaca u svetu fudbala. Skoro je nemoguće razbiti tabu o homoseksualcima i pitam se kako bi publika reagovala prema onim igračima koji bi javno priznali da pripadaju toj grupi ljudi" rekao je Di Natale.

Sa druge strane, podršku selektoru Italije kada je ova tema u pitanju pružio je Dijego Milito koji se slaže sa njegovim predlogom. Militovo mišljenje je da bi navijači cenili fudbalere koji od svog privatnog života ne prave famu.

"Mislim da je greška fudbalera koji ćute o tome. Siguran sam da navijači, njihovi saigrači i sponzori ne bi imali ništa protiv ako bi pojedinci javno istakli svoje seksualno opredeljenje" istakao je napadač Intera.

Ostaje da se vidi da li će se u italijanskom fudbalu nakon ove rasprave pojaviti oni igrači koje je podrška Prandelija i Milita ubedila da javno govore o svom homoseksualnom opredeljenju.

Glasaj: 12345 2
Komentari (1)
  • Olaf | četvrtak, 03. maj 2012. 23:35
    Broj preporuka: 0
    hahahhaha... A kad se izjasne dobice po pi..i, jer zasto pobogu to tako javno da iznose, to nikoga ne interesuje, neka rade u svoja 4 zida sta hoce! Izludjuju me ova javna podrzavanja, a kad izadjes i kazes ko si i sta si vecina tih koji su "obecali" da ce te podrzati "puknu ti samar" i kazu ti da si trebao sutjeti! Uzas!
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet