LGBT turisti treba da zaobiđu CG

Štampaj
22. 01. 2012. | b92.net
Tagovi: Crna Gora homofobija Putovanja b92.net 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

sveti stefan

Photo: Wikipedia

Za razliku od heteroseksualnih parova, istopolni supružnici koji žele odmor i avanturu moraju dva puta da razmisle pre nego što odluče gde će da provedu medeni mesec.

Zato je amerčki portal Huffington post preneo listu zemalja, ujedno i turističkih destinacija koje predstavljaju rizik za pripadnike LBGT populacije.

Deseto mesto na listi iza Nigerije, Jamajke, Ugande, Gvajane, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Barbadosa, Beliza, Malezije i Egipata, zauzela je Crna Gora.

Gaytravel opisuje Crnu Goru kao zemlju u kojoj su homoseksualci diskriminisani od 1977. godine, i od tada se nastavlja negativan konzervativan stav. Slična situacija je u mnogim bivšim zemljama Sovetskog Saveza, u Belorusiji i Ukrajini.

Portal se poziva i na izjavu ministra za ljudska i manjiska prava Ferhata Dinoše koji je kazao da ne bi bio srećan kada bi znao da "toga ima u Crnoj Gori".

"Bez obzira na seksualnu orjentaciju, trudićete se da zaobiđete Iran, Avganistan, Somaliju, kao i druge zemlje u kojima su Zapadnjaci meta nasilja", kaže Endru Kolins, savetnik LGBT osoba za putovanja i odabir destinacija.

On je dodao da neka mesta na prvi pogled izgledaju savršeno, ali da homoseksualce ipak neće dočekati raširenih ruku.

"Postoje destinacije koje su Zapadnjacima privlačne, ali u kojima je homoseksualnost čak ilegalna", kaže Kolins.

Prema podacima međunarodne asocijacije koja štiti LGBT prava homoseksualna aktivnost među muškarcima zakonom je zabranjena u 78 zemalja, dok je u 45 zemalja zabranjen kontakt među ženama.

Glasaj: 12345 3
Komentari (1)
  • Maxy | četvrtak, 26. januar 2012. 01:59
    Broj preporuka: -1
    Nije ovo tacno. Budva je leti najpederskije mesto na Balkanu, gde momke vidjate kako se zadovoljavaju na plazama, vise se i ne skrivajuci. Nesto ne znam da je neko napadnut cak i zbog toga.
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet