Berlin idealan i za homoseksualce

Štampaj
25. 07. 2011. | b92.net
Tagovi: Nemačka Putovanja b92.net 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

Berlin

Pariz je možda seksi, Rim ima svoj šarm, ali za probirljive gej putnike postoji samo nekoliko gradova koji su sadržajni koliko i Berlin.

Burna prošlost nemačke prestonice i prefinjena arhitektura padaju u senku kada se uzme u obzir obim i raznolikost aktivnosti koje jedan homoseksualac moža ovde da pronađe. Pored toga što je Berlin, očigledno, predivan grad on je i prilično veliki; čak 9 puta veći od Pariza, pa čak i onima koji su već boravili u njemu treba mala pomoć pri snalaženju.

BerlinZato je tu "Berlin Von Hinten", džepni vodič kroz grad, autora Bruna Gmundea, koji na 162 strane sadrži sve ono što ova metropola ima da ponudi. Čak ga možete pronaći na dva jezika: engleskom i nemačkom.

U njemu su sadržane sve aktivnosti koje će interesovati homoseksualce, a ovo je verovatno jedini vodič gde se oblast “Seks i fetiš, žurke i noćni život” nalazi ispred “Umetnost, kultura, znamenitosti” ; međutim, postoji i uniseks pa čak i porodičnih opcija za zabavu i razonodu.

Kao dodatak standarnim opcijama u vodiču (restorani, šoping), pronaćićete i mnogo ličnih pa čak i anegdotičnih sekcija koje su vredne čitanja; "Gej istorija Berlina" koja prati kratku uvodnu sekciju, je jedna od njih.

Ostale zanimljive sekcije uključuju najpoznatije gradske mračne sobe, najboljih 5 gej mesta i šoping mesta koja se moraju obići, po preporuci transvestita Nine Kvir. Vodič, takođe, podseća, da je Berlin internacionalni centar vizuelnih umetnosti, teatra i muzike.

Kao što "Berlin Von Hinten" očigledno pokazuje, put u nemačku prestonicu može biti poput kabarea, seksi cirkusa, ali i mnogo više od toga; naročito ako volite galerije i restorane.

Glasaj: 12345 5
Komentari (1)
  • Balkanus | ponedeljak, 13. avgust 2012. 03:10
    Broj preporuka: 0
    Berlin von hinten je doista sjajan džepni vodič. On se naime kupuje, no vrlo je koristan i praktičnog formata sa svim potrebnim informacijama pa i o kulturi i arhitekturi. Možda je dobro reći takodjer da jednom kad dodjete u Berlin čim dodjete u neki bar naći ćete brdo besplatnih vodiča koji su takodjer vrlo korisni poput najpoznatijeg magazina Siegessaule ili Blu, gaymap.info i sličnih. Tko nije vidio Berlin, nije vidio što pravi gej život jest... :-)
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet