gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

Kako sam rasističku Fejsbuk grupu pretvorio u borce za gej prava

grupa2015-07.jpg Nije teško pristupiti Konfederacionom Fejsbuku. Samo nađeš članak o policijskom ubistvu i odeš dole do komentara. Oni su obično povezani sa Fejsbuk nalozima korisnika, tako da možeš prosto da klikneš na zastavu Konfederacije u avataru nekoga ko iznosi svoje rasističko mišljenje, odeš mu na profil i dodaš ga kao prijatelja.

05. 08. 2015. | Vice

Jacob Stockinger: Homoseksualnost i francusko prosvetiteljstvo (3)

desade2015-07.jpg U nekim trenucima De Sade ide dalje od zanimanja za lična zadovoljstva, i tada do izražaja dolaze šire posledice njegove seksualnosti. Veoma je bitan govor „Francuzi, još jedan napor ako hoćete da budete republikanci", ubačen u peti dijalog dela Filozofija u budoaru

05. 08. 2015. | e-novine

Autovanje roditelja iz dečje perspektive

aut2015-07.jpg Gotovo svi koji su gej pamte to posebno i jedinstveno iskustvo trenutka u kojem se autaju roditeljima, sav taj strah i tjeskobu trenutka u kojem ljudima koje voliš govoriš kako nisi ono što misle da jesi. No, što je s roditeljima koji se moraju autati svojoj djeci?

28. 07. 2015. | CroL

Jacob Stockinger: Homoseksualnost i francusko prosvetiteljstvo (1)

tetkice2015-07g.jpg Bez obzira na ideološka razilaženja, istoričari i sociolozi homoseksualnosti slagali su se u jednom: jedan od najvažnijih faktora koji je u posthelenističkom periodu determinisao homoseksualnost kao progonjenu supkulturu jeste Crkva.

23. 07. 2015. | e-novine

U senci dugih gaća, majice i peškira

gacemace2015-07.jpg Izmjene i dopune odredbi Krivičnog zakona Republike Srpske i Krivičnog zakona Brčko Distrikta BiH, koje se odnose na krivična djela počinjena iz mržnje usvojene su 2010. godine, dok je inicijativa za usvajanje sličnih izmjena i dopuna Krivičnog zakona Federacije BiH upućena i čeka se njeno usvajanje. S tim u vezi moglo bi se reći da je Republika Srpska uređeniji dio BiH kada je riječ o zakonskom tretiranju govora mržnje. Da li je tako?

23. 07. 2015. | lgbt.ba

Kažnjavanje homoseksualaca u renesansnom Dubrovniku

dubrovnik2015-07.jpg Da bismo potpuno shvatili uzroke i značaj propisa protiv sodomije u renesansnom Dubrovniku, verujem da ih treba staviti u širi okvir ekonomskog, društvenog, političkog, demografskog i kulturnog razvoja grada.

13. 07. 2015. | e-novine | Bariša Krekić

Biti peder u svakom smislu (osim karakterno)

decaci2015-06.jpg Što se tiče svih onih koji po bilo čemu upadaju u kategoriju feminiziranih; vole se šminkati (kao žene), briju pazuhe (kao žene), gledaju modne revije (kao žene), imaju piskutav glas (kao žene), plaču na "Titanic" (kao žene), a misle da su zbog toga manje (vrijedni) muškarci, mogu samo parafrazirati slogan Udruge B.a.B.e.: "Budi pasivan, budi emancipiran"

13. 07. 2015. | CroL | Tihomir Babić

Zagrljeni kroz coming out ili bliskost među četiri zida?

zagrljeni2015-07.jpg Svaka nova veza i emotivno prepoznavanje omeđeno je našim prethodnim iskustvom. Neodvojiv je od nas, a kako bi i bilo drugačije, način odrastanja, intenzitet emocija kojima smo u životu bili okruženi, vaspitanje, podrška – roditelja, prijatelja, najbližeg okruženja… Sve naše frustracije, razočarenja i lične traume dio su našeg prtljaga kojim, htjeli ili ne, ispunjavamo novi emotivni okvir

11. 07. 2015. | lgbt.ba | Kristina Ljevak

Predrag Azdejković: Uspon i pad homofobije

pedja2015-07cx.jpg Miša Đurković u svom tekstu „Uspon homoseksualizma” iznosi nekoliko neistina i maliciozno izvrće činjenice kako bi „argumentovano” pokazao zle namere LGBT populacije da regrutuje novo članstvo i najverovatnije zavlada svetom.

09. 07. 2015. | Politika

Gej brak da, abortus ne

torta2015-06.jpg Ali posle žurke dolazi trežnjenje: heteroseksualna podrška gej braku ne košta ništa i, što je još važnije, isto važi i za većinu političara.

24. 06. 2015. | Peščanik | Suzanne Moore
2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Poslednja 
Oglasi licne prirode

Merlinka festival


Prijavi nasilje

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet