gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

Ne kažnjavaj se zbog onoga što jesi

art2014-04.jpg “Najgore je iskustvo svako u kojem moram pregristi jezik, da ne izgovorim nešto što ovdašnja sredina još ne može prihvatiti. Ako govorimo o verbalnom nasilju, ono se u suštini dešava svake dvije sedmice. To je tako. Svaki put kada se dogodi da šetam ulicom i zagrlim djevojku, oglasit će se neko, najčešće muškarci. Dobacuju, psuju. Sad sam na razini na kojoj me to ne vrijeđa i uvijek odgovorim: ‘Je l’ to neki problem?'”

26. 04. 2016. | diskriminacija.ba | Ozren Kebo

Koja pitanja najviše postavljaju biseksualcima u Srbiji

biseks2016-04v.jpg Dok su Frojd i njegovi naslednici, psihoanalitičari, biseksualnost smatrali univerzalnom ljudskom karakteristikom, a Alfred Kinsi u svojim izveštajima, 50-ih godina prošlog veka, insistirao na podatku da je čak više od trećine odrasle populacije SAD barem jednom u životu imalo seksualno iskustvo sa osobom istog pola, savremena nauka nema jasnu sliku o tome šta tačno znači biti biseksualan.

25. 04. 2016. | Vice | Milan Jovanović

Azdejković: Poslata je poruka da gejeve treba iskoreniti

telegrafpedja2016-04.jpg Jedan medij nam ovih dana šalje jasnu i poražavajuću sliku stanja u srpskom društvu. Pogađate: Srpski telegraf. "Novinari" ovog tabloida potrudili su se da pronađu stručne saradnike, pa tako možemo da čujemo šta o HIV-u zna srpski patrijarh, te kakva je veza između kardiologije i homoseksualnosti. Država još uvek ćuti

18. 04. 2016. | e-novine | Milan Živanović

Ketlin Džener: Konačno mogu da budem ono što želim

kejt2016-05.jpg Nakon životne drame u kojoj je Brus Džener pre godinu dana promenio pol, u ekskluzivnom intervjuu za Story, sada kao Ketlin Džener, prvi put govori o putu koji je prošla kao transrodna osoba, kao i odricanjima s kojima je morala da se nosi kako bi porodica i javnost prihvatili njen novi život

09. 04. 2016. | Story

Panti Bliss: Moj show govori o slobodnom životu bez straha

pantiblis2016-02.jpg Panti Bliss se našla usred medijske afere nazvane ‘Pantigate’, koja je potresla Irsku 2014. Nakon toga, postala je YouTube senzacija kada je govor koji je održala o homofobiji – a koji je od strane kolumniste Irish Timesa, Fintana O'Toolea, opisan kao “najelokventniji irski govor” u skoro 200 godina – postao viralan, emitovan širom svijeta, razmatran u parlamentu i remiksovan u pjesmi Pet Shop Boysa, isprovociravši bitan razgovor o jednakosti.

19. 03. 2016. | lgbt.ba

Džudit Batler objašnjava zašto muškarci ubijaju trans žene

judit2016-02.jpg U ekskluzivnom intervjuu za VICE, omiljena filozofkinja i autorka knjige "Nevolja sa rodom" govori o ekstremnom nasilju nad transrodnim ženama u 2015. godini.

13. 03. 2016. | Vice

HIV kao test za društvo

sidaprava2016-02.jpg Kako povratiti nadu? Potpuno otvorenim i iskrenim razgovorom. Bez ikakvog okolišanja, uvijanja, bežanja, bez ulepšavanja ili prećutkivanja. Realno, istinito, iskreno. Nikad, ali nikad ne smete lagati pacijenta. Istina vas čini slobodnim. I nema čistijeg i lepšeg osećaja od istine koja izgradi neverovatno poverenje!

11. 02. 2016. | e-novine | Milan Živanović

Nikola Ljuca: Film je voajerizam

ljuca2016-02.jpg 2001. godine FEST je prikazao dva meni jako bitna filma. "Ples u tami" na otvaranju i "Magnoliju" na zatvaranju. Ta dva filma su bila prelomna da ja počnem da se bavim režijom. Oni su u meni izazvali onaj poseban trenutak koji čoveku da smisao, znao sam ko sam i šta želim od života. A to je bilo na FEST-u.

05. 02. 2016. | GayEcho

Sonja Sajzor: Ja sam pokret za sebe

sajzor2016-01.jpg Sonja s razlogom napominje kako LGBT osobe imaju predivnu šarenu istoriju i kulturu te kako je moć u njima. Jesu li danas LGBT osobe svejsne te moći i bogatog nasljeđa i kulture ili većina i dalje, zbog okolnosti, živi u strahu, daleko od šarenila, bila je takođe tema našeg razgovora.

27. 01. 2016. | lgbt.ba | Kristina Ljevak

Istorijski korak: Vlada RS u svoje planove uključila prava LGBT osoba

srpska2016-01.jpg Vlada Republike Srpske u decembru je usvojila Godišnji operativni plan za provedbu Gender akcionog plana (GAP), koji, između ostalog, uključuje konkretne mjere za promociju i zaštitu prava ‪‎LGBT osoba. Ovo je prvi put da je jedna vlada u BiH u svoje planove uključila i prava lezbejki, gej, biseksualnih i transrodnih osoba.

25. 01. 2016. | Buka | Maja Isović
2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Poslednja 
Oglasi licne prirode
beldocs

 

LGBT Srbija radio

 

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet