• Home
  • >
  • Društvo
  • >
  • Volonter LGBT grupe ranio radnika obezbeđenja

Volonter LGBT grupe ranio radnika obezbeđenja

Štampaj
16. 08. 2012. | Kurir
Tagovi: SAD policija ubistvo aktivizam Kurir 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

Floyd Lee Corkins

Flojd Li Korkins iz Virdžinije ušao je naoružan u zgradu organizacije koja se protivi gej brakovima i ranio čuvara koji je pokušao da ga zaustavi

Jedan volonter Centra za prava LGBT populacije iz Vašingtona ranio je radnika obezbeđenja konzervativne hrišćanske lobističke grupe u centru američke prestonice.

Kako su javili mediji u Vašingtonu, Flojd Li Korkins iz Virdžinije ušao je naoružan u zgradu Porodičnog istraživačkog saveta, organizacije koja se protivi homoseksualnim brakovima, i ranio čuvara koji je pokušao da ga zaustavi.

Ubrzo su ga savladali ostali pripadnici obezbeđenja i on je odveden u zgradu Federalnog istražnog biroa (FBI) na ispitivanje. Policija je kod Korkinsa pronašla pištolj i dva okvira sa 15 metaka.

Direktor LGBT centra u kome je on volontirao Dejvid Mariner izjavio je da je šokiran vešću da se dogodio "ovako tragičan akt nasilja". "Bez obzira na sve okolnosti, mi najoštrije osuđujemo nasilje", dodao je Mariner.

Porodični istraživački savet, gde se dogodio napad, je grupa koja se snažno protivi legalizaciji gej brakova i abortusu, i zbog toga bi Korkins mogao da bude optužen i za zločin iz mržnje.

Napad je u zajedničkom saopštenju osudilo 26 LGBT organizacija u SAD.

Portparol Bele kuće Džej Kerni rekao je da je o incidentu obavešten i američki predsednik Barak Obama, koji se u tom trenutku nalazio u poseti Ajovi, i dodao da je predsednik izrazio zabrinutost zbog napada, istakavši da takvi nasilni akti nemaju mesta u američkom društvu.

U vezi sa ovim slučajem se oglasio i republikanski predsednički kandidat Mit Romni, kazavši da je zgranut napadom i da su njegove molitve usmerene ka ranjenom pripadniku obezbeđenja i njegovoj porodici.

Glasaj: 12345 5
Komentari (0)
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet