Restoran brze hrane naljutio gejeve

Štampaj
04. 08. 2012. | b92.net
Tagovi: SAD gej brak diskriminacija b92.net 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

chick-fil-a

Legalizacija gej brakova ponovo je postala vruća politička tema u Americi, ovog puta nakon odluke vlasnika jednog od najvećih lanaca brze hrane da se javno suprotstavi tome.

Sve je počelo pre nekoliko dana kada je Den Kejti, predsednik kompanije "Chick Fil", koja prodaje brzu hranu baziranu na piletini, u jednom intervjuu rekao da se kao hrišćanin i vernik protivi homoseksualnim brakovima.

"Podržavam biblijsku definiciju porodične zajednice. Gej aktivisti se ponašaju arogantno", rekao je Kejti. Odmah posle toga su usledili pozivi na bojkot od liberalne javnosti u SAD, ali, iznenađujuće, ovog puta i snažna podrška građana Kejtiju.

Više hiljada Amerikanaca je u sredu došlo sa transparentima podrške Kejtiju ispred restorana ovog lanca širom zemlje, pridruživši se njegovim stavovima. S druge strane su usledile poruke kao "Ima ukus mržnje", kojim su išarani restorani, aludirajući na stav vlasnika Kejtija koji je protiv gej brakova.

Gej aktivisti su sada pozvali pripadnike te populacije da odu u restorane "Chick Fil" i da se slikaju dok se ljube.

Portparol "Chick Fil" je, povodom najavljene akcije, rekao da je cilj kompanije da svojim gostima pruži "odličnu hranu, gostoljubivost i pozitivan uticaj na sve sa kojima dođu u kontakt".

On je dodao i da je tokom akcije podrške kompaniji u sredu, u 1.600 restorana širom Amerike ostvarena rekordna prodaja. Gej i lezbejske grupe, međutim, tvrde da Kejti, sem što se javno protivi legalizaciji istopolnih brakova, finansijski pomaže sve grupe koje su protiv LGBT populacije.

Glasaj: 12345 2,67
Komentari (0)
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet