• Home
  • >
  • Društvo
  • >
  • Jamajka – najgore mesto za LGBT osobe na svetu?

Jamajka – najgore mesto za LGBT osobe na svetu?

Štampaj
14. 07. 2012. | Queer.hr
Tagovi: Jamajka homofobija aktivizam ubistvo Queer.hr 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

jamajka

Aktivisti već duže vreme upozoravaju na nepodnošljiv položaj LGBT osoba na Jamajci, a poslednji događaji samo dokazuju kako se stanje nikako ne popravlja.

Naime, u Kingstonu su pronađena tela dva muškarca za koja se pretpostavlja da su bili gej, a Inter-American Commission on Human Rights su zatražili od jamajčanske policije da temeljno istraže ubistvo kako bi se konstatovalo jesu li muškarci žrtve zločina iz mržnje.

Jamajka se često u izvještajima spominje kao jedna od najhomofobnijih zemalja sveta te država često ne pristupa zločinima koji su očigledno zločini iz mržnje na način koji bi bio primeren: “Neproduktivnost državne reakcije podstiče da ovakvi zločini prođu nekažnjeno, što zauzvrat dovodi do hroničnog ponavljanja takvih zločina, ostavljajući žrtve i njihove porodice nezaštićenima”, stoji na IACHR-ovoj stranici.

“IACHR apeluje na državu da poduzme mere za sprečavanje i da odgovor na kršenje ljudskih prava i osigura da LGTBI osobe  mogu uživati svoje pravo na život bez diskriminacije i nasilja”, napominju u saopštenju izdanog povodom najnovijeg mogućeg ubistva LGBT osoba. Na Jamajci seks između dva muškarca kažnjiv je zatvorskom kaznom, a homofobni napadi su svakodnevnica za LGBT osobe u Jamajci.

Glasaj: 12345 2,25
Komentari (0)
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet