Počinje "Mikser festival"

Štampaj
24. 05. 2011. | b92.net
Tagovi: Srbija muzika film festival b92.net 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

Mikser festival

„Mikser festival“ najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti, otvara svoje kapije posetiocima u sredu, 25. maja u 16h na lokaciji Žitomlina, na donjem Dorćolu.

Program će se simultano odvijati u čak 14 programskih zona što „Mikser“ čini jedinstvenim kulturnim događajem na evropskoj mapi festivala. Na već prepoznatljivoj industrijskoj lokaciji na obali Dunava, na samo 15 minuta hoda od centra grada, festival ove godine okuplja preko 1500 kreativaca iz zemlje, regiona i sveta. Za pet dana trajanja festivala, očekuje se poseta od preko 80 000 ljudi, a ulaz na festival je besplatan.

Prvog dana festivala, u 17h, u Kontakt zoni festivala, predavanje će održati Zek Liberman, jedan od najznačajnih umetnika novih medija današnjice, filmski program „Mikser festivala“ će otvoriti Rada Šešić, ugledni evropski sineasta i jedan od selektora Roterdam film festivala i Sarajevo film festivala, dok će na glavnoj festivalskoj bini u 21:30h festival svečano otvoriti doajen jugoslovenske šansone, Arsen Dedić, u klavirskoj pratnji sina Matije, čemu će prethoditi nastup Lea Martina i vojnog orkestra.

Tokom svih pet dana „Miksera“, posetioci će moći da vide video rad Marine Abramović „The Hero“, koji će biti deo postavke Visual Art zone.

I ove godine publika će moći da uživa u fascinantnim 3D video projekcijama na silosima, za koje će biti zadužen kreativni kolektiv iz Beograda „Galerija 12“ u saradnji sa svojim partnerima iz zemlje i regiona.

Uzbudljiva dešavanja na „Mikseru“ možete da pratite i uživo na www.mikser.rs, a muzički program će svakoga dana od 21h do ponoći prenositi radio B92.

„Mikser“ je u saradnji sa GSP-om za sve zainteresovane posetioce obezbedio autobus koji će tokom svih pet dana festivala saobraćati od Trga Republike do Žitomlina u periodu od 17h do 24h. Organizatori apeluju na posetioce da planiraju svoj dolazak na prvi dan „Miksera“ između 16h i 19h, kako bi izbegli velike gužve koje se očekuju u večernjim časovima.

Kako do Mikser festivala?

Lokacija Žitomlin na kojoj se održava festival nalazi se na Dorćolu, Dunavski kej 46, Beograd. Od ugla ulice Kralja Petra i Cara Dušana spustite se Dubrovačkom do podvožnjaka. Na izlasku iz podvožnjaka, skrenite desno kod Marine Dorćol i idite do kraja puta. Glavni orijentir su crveno beli fabrički dimnjak i silosi.

Više informacija na www.mikser.rs.

Glasaj: 12345 5
Komentari (0)
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet