• Home
  • >
  • Trans
  • >
  • Najstarija osoba koja je promenila pol

Najstarija osoba koja je promenila pol

Štampaj
30. 04. 2012. | Kurir
Tagovi: Velika Britanija trans promena pola Kurir 

gej.rs

 

 GLIC

lgbt ba

lgbt forum progres

Gayometer

rut rouz

Britanac Džejms u 80. godini planira da promeni pol i postane Rut Rouz

Bivši oficir britanske avijacije planira da u 80. godini postane žensko. Rut Rouz (79), deda četvoro unučića, nekada se zvala Džejms i biće najstarija osoba u Britaniji koja će promeniti pol.

Rut je za britanske medije izjavila da je još od devete godine sanjala o tome da bude žensko, međutim, tek sad, posle uspešne karijere pilota i troje dece, podvrgnuće se operaciji, koja košta 16.500 evra.

- Zaista je divno kad možeš da budeš ono što zaista jesi. Procvetala sam nakon što sam donela odluku da se operišem - kaže Rut, koja je pre dve godine počela da živi kao žena.

Bez obzira na njene godine, lekari su odlučili da urade operaciju promene pola u oktobru 2013. U međuvremenu, ona prima hormonsku terapiju.

- Želim da konačno to završim. Dovoljno sam stara da se ne opterećujem seksom. To nije moj motiv. U moderno vreme ne moraš da se pretvaraš da si neko ko nisi. Zato hoću da idem na operaciju - priča Rut.

Ona je rođena kao Džejms u maju 1933. u Hartfordširu. Pohađala je državnu školu i igrala ragbi.

- Uprkos tome, sve vreme sam znala da sam previše feminizirana. Krišom sam isprobavala haljine - seća se Rut.

Nakon završene škole Rut, tada Džejms, primljena je u vojnu avijaciju 1956, a pet godina kasnije venčala se i dobila sina i dve ćerke. Međutim, od 1970. počela je povremeno da se oblači kao žena, a kako je vreme odmicalo, sve više je bila Rut.

- Moja žena je saznala za to i bilo joj je veoma neprijatno. Međutim, od tada sam bila potpuno iskrena i prema sebi i prema drugima - priča Rut.

Ona dodaje da se razvela 2003. godine, ali da je i danas bliska sa svojom bivšom suprugom.

Glasaj: 12345 5
Komentari (0)
Oglasi licne prirode

New GayEcho

Creative Commons License
GayEcho Web Portal is licensed under a
Creative Commons License 3.0 Serbia.
Powered by ChardonnayNet